Sorbet kiwi-mango na gorące dni

Sorbet to idealna alternatywa dla zwykłych lodów. Zmiksowane owoce plus lód i już mamy pyszny i zdrowy deser na gorące dni. Dzisiaj mam dla Was propozycje w moim blogowym kolorze – zielonym. 😉

Przepis Sorbet kiwi-mango

Sorbet kiwi-mango

Składniki:

(Na dwie porcje)

  • 4 owoce kiwi,
  • mango,
  • miód,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • kostki lodu.
Przepis Sorbet kiwi mango

Sposób przygotowania

  1. Kiwi oraz mango obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
    Przepis Sorbet kiwi mango
  2. Pokrojone owoce wkładamy do plastikowego woreczka do zamrażania potraw i wkładamy do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny.
  3. Po tym czasie przekładamy owoce do blendera, dodajemy sok z cytryny, miód do smaku i kilka kostek lodu. W moim przypadku było ich 5.
    Przepis Sorbet kiwi mango
  4. Miksujemy całość na gładką masę.
    Przepis Sorbet kiwi mango
  5. Przekładamy sorbet do miseczek lub szklanek, dekorujemy i gotowe!
    Przepis Sorbet kiwi mango

Zielony sorbet kiwi-mango to idealna propozycja na nadchodzące gorące dni. Najlepiej smakuje na balkonie. Polecam! 😉

– Edyta
Następny post Poprzedni post

Komentarze

ZOBACZ RÓWNIEŻ
ZOBACZ RÓWNIEŻ